zondag 28 augustus 2011

Buzuklu tatli

Bayramin son hazirliklari kesin butun evlerde yapiliyodur. Fazla vakti olmayan yada cok tatli icin ugrasmak istemeyenlere cok pratik bi tatli tarifim var. Cok kolay olabilir, ama lezzeti harika... citir citir sevenler icin birebirdir...

Herkezin simdiden bayramini kutluyorum !!! Sevdiklerinizle daha nice bayramlar gormeniz dilegiyle...

Malzemeler:
  • 1 tane hazir baklavalik hamur (fotoda gordugunuz gibi)
  • 75-100 gram eritilmis margarin

Arasi icin: 
  • kirilmis ceviz / findik / fistik / antep fistigi (hangisini arzu ederseniz)

Serbeti icin:
  • 2.5 su bardagi seker
  • 2.5 su bardagi su
  • bi kac damla limon suyu

Yapilisi:
  • Baklavalik hamuru buzlukdan cikarin ve erimesi icin bekleyin
  • Erimis olan hamuru masaniza/tezgahiniza serin
  • Uzerine biraz eritilmis margarinden serpistirin
  • Isterseniz arasina arzunuza gore ceviz / findik / fistik / antep fistigi serpistirebilirsiniz
  • Oklavaniza sarin - ve hamuru buzuklestirin (fotoda gordugunuz gibi)
  • Esit parcalara kesin ve tepsiye dizin (tepsi yaglanmamis olacak)
  • Hamurlar bitene kadar bu islemi tekrarla
  • Sonra kalan margarini ve birazda sivi yag ekleyerek ocakta isitin
  • Isinmis olan yagi buzuk tatlinin uzerine dokunuz 
  • Son olarakda onceden isinmis firininizda kizarana kadar pisirin

Serbeti dokmek icin:
  • Serbetiniz ilik olacak (icine parmaginiz girecek sekilde olacak)
  • Baklavanizda firindan 3-5 dakika kadar cikmis olacak







--------------------------------------------------------------------------------------------------

Hierbij op verzoek de vertaling van deze recept...

Benodigdheden:
  • 1 pak deeg voor baklava (is te koop bij Turkse winkels - op de foto ziet u hoe het eruit ziet)
  • 75 - 100 gram gesmolten boter

Er tussen in:
  • Stukjes walnoten / hazelnoten / pinda's (naar eigen keus)

Voor suikerwater:
  • 2.5 glazen suiker
  • 2.5 glazen water
  • halve citroensap

Zo maak je het klaar:
  • Eerst haalt u de deeg uit de diepvries om het tot stand te laten komen
  • De soepele deeg legt u op uw tafel
  • Werp een paar druppels van de gesmolten boter erover heen
  • Als u het wilt kunt u naar u wens walnoten/hazelnoten/pinda's erover heen werpen
  • Rol het deeg dan aan de deegroller - en maak dan de deeg gebogen (zoals op de foto)
  • Haal de deegroller er tussen uit - en snij de deeg in kleine stukjes
  • Zet vervolgens de stukjes deeg in een bakoven (de onderkant moet met olie besmeert zijn)
  • Doe deze stapjes bij elke deeg totdat het hele pakje op is
  • Verwarm vervolgens de over gebeleven boter en een beetje olie in een pan
  • Giet dan de opgewarmde olie over de stukjes deeg(baklava) heen
  • Als laatst bakt u het in een voorverwarmde oven

Om de suiker water te gieten:
  • De suiker water moet lauw zijn (zodat u gemakkelijk uw vinger in het suikerwater kunt doen)
  • Nadat u de baklava uit de oven haalt moet u 3-5 minuten wachten en dan pas het suikerwater erover gieten






2 opmerkingen:

  1. hallo
    wat heb je lekkere recepten
    zou ik dit recept in het nederlands kunnen frijgen
    heel veel dank
    groetjes, Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Sarah,

      Op verzoek van jou, heb ik de recept in Nederlands vertaald. Sorry voor late reactie. Ik had de laatste tijden heel erg druk...
      Ik hoop dat het allemaal naar je wens smaakt ;)

      Groetjes,
      Aygul

      Verwijderen