zondag 18 december 2011

Sutlac

Herkeze merhabalar,

Uzun zamandir sizlere tarif yazamadim, kusura bakmayin...
Simdi sizlere cok kolay olan bi tarif verecegim. Sutlac'i cogu insan sever. Hele bide uzerine tarcin serperek servis edildimi bana gore dahada lezzetli oluyor. Bu tarifde sutlac ne cok sulu oluyor, nede cok lapa. Tam kivamli yani :) Hadi tarifimize gecelim...


Malzemeler:
  • 1 su bardagi tosya pirinc
  • 2 su bardagi su
  • 4 su bardagi sut
  • 1 su bardagi seker

Yapilisi:
  • Ilk once pirinc ve suyu bi tencerenin icine koyun ve haslayin
  • Bunlar haslandikdan sonra sutu ve sekeri ilave edin
  • Hepsi kaynamaya baslayinca - 10 dakika kadar kaynatin
  • Ardindan hemen servis edeceginiz tabaklara koyun
  • Biraz sogudukdan sonra buzdolabina koyun
  • En son servis etmeden once uzerine tarcini serpin
  • Afiyet olsun :)
NOT:  Baska bi pirinc kullanirsaniz, sutlac'iniz biraz daha sulu olur...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten