dinsdag 11 november 2014

Bal kabakli kek

Bu tarifimi tekrardan deneyeyim deneyeyim derken bal kabaklarin zamani gececek :) Onun icin bugun sizlere `bal kabakli kek`im tarifimi verecegim... Icinde bal kabagi var, guzel olmaz diye dusunmeyin! Kesinlikle tavsiye edecegim bir tarifdir. Sadece ustunun cikolatasi bende tam istedigim gibi olmadi (onun icin tekrardan yapacaktim) ama sizlere yaptigim sekilde yazacagim artik. Sizler isterseniz turk bakkallarinda satilan cikolatali sos`u kullanin. Gelelim tarifimize...

Malzemeler:
  • 200 gram bal kabagi
  • 4-5 yemek kasigi su
  • 170 gram oda isisinda margarin
  • 200 gram toz seker
  • 4 tane yumurta
  • 100 gram buttermilch (Ayran - Karnemelk/botermelk)
  • 1 cimdik tuz
  • yarim tatli kasigi tarcin
  • 180 gram un
  • 75 gram kakao
  • 1 tane kabartma tozu

Uzeri icin:
  • 200 gram krema
  • 1 tatli kasigi san apart yada 1 tane krema sertlestiricisi
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram pudra sekeri
  • 1 tane vanilya sekeri
  • yarim tatli kasigi tarcin
  • kirmizi ve sari gida boyasi

Glasuru icin: (siz cikolata sosu kullanabilirsiniz)
  • 100 gram bitter cikolata
  • 1 yemek kasigi palmin
  • 1-2 yemek kasigi krema

Yapilisi:
  • 1. Once bal kabagini yikayin ve kup kup dograyin
  • Suyu ve bal kabaklarini bir tencerenin icine alin
  • Tencerenin agzi kapali, bal kabaklar haslanana kadar orta isida kaynatin
  • Sogudukdan sonrada blenderdan gecirin
  • 2. Margarini ve toz sekerini mixer ile cirpin
  • Sonra yumurtalari ilave edin ve tekrardan cirpin
  • Diger butun malzemeleri ve bal kabaginida hamura ekleyin ve kisaca cirpin
  • Iki tane olan 20 cm lik capindaki kek kaliplarina kek harcini dokun
  • Onceden isinmis 175 derecelik firinda 30-40 dakika kadar pisirin
  • Pisen kekleri sogumari icin kenara alin
  • 3. -Krema ile san apart"i (krema sertlestirici) cirpin ve buzdolabina kaldirin
  • 4. Gida boyalari haric uzeri icin diger kalan butun malzemeleri iyice karisana kadar cirpin
  • Sonra biraz kirmizi birazda sari gida boyasindan ilave edin
  • Canli turuncu rengini elde edene kadar cirpin
  • Sonra icine buzdolabindaki kremayi ekleyin ve spatula ile karistirin
  • 5. Soguyan keki servis tabagina alin ve tabak batmamasi icin kenarlara yagli kagit koyun
  • Kremanin 1/3 ni kekin arasina surun
  • Uzerine ikinci keki kapatin ve krema ile keki guzelce kaplayin
  • Sogumasi icin en az 1 saat buzdolabinda bekletin
    6. Cikolatanin 2/3 unu ve palmini bermari usulu eritin (tabagin altindaki tabakda sicak su olacak)
  • Kalan 1/3 cikolatayi da ilave edin ve erimesi icin guzelce karistirin
  • Biraz kremadan ilave edin, fakat akiskan olmasina dikkat dein!!
  • Pastanin uzerine cikolata sosunu surun ve akiskanlikdan dolayi damla dekoru verebilirsin
  • Afiyet olsun !!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten