Ben bu irmik tatlisi tarifini cok seviyorum, boyle sulu sulu cok guzel oluyor. Inanmazsiniz ama yazarken bile canim cekti :)) Denemenizi cok tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
- 5 tane yumurta
- yarim su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi yogurt
- 1 tane kabartma tozu
- 2,75 su bardagi irmik unu
- 0,75 su bardagi normal un
Serbeti icin:
- 6 su bardagi su
- 4 su bardagi toz seker
- limon suyu
Yapilisi:
- Ilk once bir kabin icine yumurtalari ve sekeri koyun ve guzelce mixer ile kopurtun
- Ondan sonra sivi yagi ve yogurtu ilave edin ve mixer ile guzelce karistirin
- Son olarakda unu, irmik ununu ve kabartma tozunu ilave edin ve mixerin dusuk ayarinda karistirin
- Firin tepsinizi/borcami sivi yag ile yaglayin - ve tatlinin karisimini tepsinin icine dokun
- Onceden isinmis 175/180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin (firinina gore degisebilir!)
- Pistigini anlamak icin dis kurdanini kekin icine batirin, eger temiz cikarsa pismis demektir
- Bir tencerenin icine suyu ve sekeri koyun, orta ateste kaynamaya birakin
- Sekerler tamamen eridikden sonra ve serbet biraz kaynamaya baslayinca limon suyunu ilave edin
- Sonra serbet kivama gelene kadar kaynamaya birak (10 dakika kadar kaynayacak)
- Pismis ve sogumus olan kekinizi dilediginiz sekilde kesin
- Sonra uzerine sicak olan serbeti dokun !!!
- Gozunuze serbeti cok gelebilir ama bu serbeti tatlimiz cekiyor...
Not:
- Arzuya gore uzerine hindistan cevizi serperek susleme yapabilirsiniz...
- Eger isterseniz tatlinin karisimina ceviz de ilave edebilirsiniz - oda guzel bi tat veriyor...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
En nu is het al lang de tijd om een zoetje recept te delen :))
Ik vind deze griesmeel zoetje heel erg lekker, ik krijg er zelf tijdens het schrijven trek :))
Ik raad jullie om deze recept te proberen... En nu de recept...
Benodigdheden:
- 5 stuks eieren
- 0,5 glas suiker (halve glas)
- 1 glas zonnebloem olie
- 1 glas yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
- 2,75 glas griesmeel
- 0,75 glas bloem (meel)
Voor suikerwater:
- 6 glazen water
- 4 glazen suiker
- halve citroensap
Zo maak je het klaar:
- Zet allereerst in een kom alle eieren. En zorg ervoor dat het goed schuimt met behulp van een mixer ( de snelheid moet 3 zijn)
- Voeg daarna een voor een de suiker, de zonnebloem olie en de yoghurt toe en meng het weer met de mixer
- Als laatst voeg je een voor een de bloem (meel), de griesmeel en de bakpoeder toe en meng het weer met de mixer (deze keer moet de snelheid 2 zijn)
- Besmet eerst je bakvorm met zonnebloem olie goed in - en voeg daarna de beslag van de griesmeel zoetje erin
- Bak de griesmeel zoetje in een voor verwarmde oven van 175 Celsius graden (het kan per oven verschillen!)
- Om na te gaan of het goed gebakken is, kun je een tandenstoker in de cake steken. Als het schoon uit komt is het goed gebakken
- Voeg in een pan de water en de suiker toe en zet de pan op matig vuur aan de kook
- Als de suiker oplost en de water warm wordt, kun je de citroensap toevoegen
- Laat de suikerwater goed koken (ongeveer 10-15 minuten)
- De gebakken en de afgekoelde cake moet u eerst in stukjes snijden
- Vervolgens kunt u de hete suikerwater toevoegen !!!
- Het kan zijn dat u de suikerwater wat veel vind, maar wees niet bang, want de cake trekt het goed in...
Notitie:
- Als u het wilt, kunt u de griesmeel zoetje versieren met kokosnoot
- Ook kunt u stukjes walnoot toevoegen aan de beslag van de griesmeel zoetje - het geeft een aparte lekkere smaak eraan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten