Bugun sizlere yeni denemis oldugum bir tarifimi paylasacagim. Biz dun aile dosdumuza davetliydik, hepberaber mangal yaktik ve guzel havanin tadini cikardik. Elim bos gitmek istemedigim icin bende `Donut` yaptim. Ilk demem oldugu icin aksilikler pesimi birakmadi, ama herseye ragmen becerebildim ;) Benimkiler biraz ince oldu, biraz fazla acmisim hamuru, ilk denemede olur oyle degilmi :) :)
Ben sahsen cikolatali olan Donut"lari daha cok sevdim, bakalim sizler hangisi daha cok begeneceksiniz....
Neyse gelelim tarifimize...
Malzemeler:
- 60 gram toz seker
- 40 gram oda isisinda olan margarin
- 1 tane vanilya sekeri
- 2 tane yumurta sarisi
- 1 tatli kasigi tuz
- 500 gram un
- 125 ml sut
- 125 ml su
- 1 tane kuru maya
Yapilisi:
- Oncelikle cesme isisindaki olan suyumuzun icine bi paket kuru mayayi koyuyoruz ve bi kasikla karistiriyoruz (erimesi icin bi kenarda bekletiyoruz)
- Sonra bi kabin icine seker ve margarini koyup mixer ile karistiriyoruz
- Ardindan icine yumurta sarisini ve vanilya sekerini katip bi daha mixer ile cirpiyoruz
- Simdi isterseniz mixerinize hamur karistirma ucunu takin isterseniz elinizle devam edin!
- Kabimizin icin tuzu ve unu ilave ediyoruz
- Ardindan biraz sut birazda mayali suyumuzdan ilave ede ede hamurumuzu yoguruyoruz (yumusak bi hamur olacak)
- Sonra uzerine folye ile kapatip yarim saat mayalanmasi icin bekliyoruz
- Kabaran hamuru un serpili olan tezgahimiza aliyoruz, kabarikligi gitmemesi icin fazla yogurmuyoruz/ellemiyoruz
- Bi merdane yardimi ile hamurumuzu aciyoruz (bir-iki parmak kalinliginda olacak)
- Bi bardak yardimi ile yuvarlaklar kesiyoruz (benim bardagim 8 cm capindaydi)
- Sonra bunlarin icini tekrardan bi yuvarlak sayesinde deliyoruz (benimki 2 cm capindaydi)
- Butun hamuru bu sekilde yaptikdan sonra uzerine folye ile kapatip bi 10-15 dakika kadar bekletiyoruz
- Bu arada tencerenizin icine sivi yag koyun ve orta atesde isinmasi icin bekleyin
- Isinan yagin icine, delikli kepce yaridimi ile hamurlarinizi koyun
- Iki tarafinida kizartin ve pecete serili olan bi tepsinin uzerine alin
- Cikolatalari bi tabagin icine alin, altina baska bi buyuk tabaga kaynar su koyun ve boylelikle cikolatalarin erimesini saglayin
- Soguyan Donut"lari erimis olan cikolataya bandirin ve tepsiye dizin sonra uzerini istediginiz sekilde susleyin
- Hepsi tamamen sogudukdan sonra servis tabaginiza alip afiyetle yiyebilirsiniz...
NOT: Isterseniz cikolata yerine pudra sekeri ve suyu karistirip koyu bi kivam elde edin, icine istediginiz gida boyasini koyun ve sogumus olan Donut"lari ona bandirin ve dilediginiz gibi susleyin...
NOT: Yaginizin dogru isiya gelip gelmedigini cok kolay bi testle anlayabilirsiniz:
Yaginizin icine bi tahta kasiginizin ucunu sokun ve kenarlarinda bi suru kabarciklar olursa, yaginiz dogru isiya ulasmis demektir!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten