Oncelikle herkezin kurban bayrami mubarek olsun!!! Daha nice bayramlar gormeniz dilegimle...
Benim bu seneki bayram tatlim `midye tatli`siydi. Farkli gorunumu ve yumusak tadi ile yiyenlerin begenisini kazandi. Bayramin son gunu olsada sizlerle bu tarifimi paylasacagim. Artik bayram icin yapamasanizda, baska zaman gelecek olan misafirleriniz icin yaparsiniz...
Malzemeler:
- 1 tane yumurta
- 1 cay bardagi sivi yag
- 1 cay bardagi sut
- 1 fiske tuz
- aldigi kadar un (3 su bardagi)
- 1 tane kabartma tozu
- yarim limon suyu
Acmak icin/aralari icin:
- nisasta
Ic harci:
- 1 su bardagi ezilmis findik / ceviz / fistik
Uzeri icin:
- 25 gram eritilmis margarin
Serbeti icin:
- 3.5 su bardagi toz seker
- 3.5 su bardagi su
- limon suyu
Dekor icin:
- ezilmis antepfistigi
Yapilisi:
- Oncelikle serbetinizi kaynatin ve sogumaya birakin !!!
- Bir kabin icine yumurtayi, sivi yagi, sutu, tuzu ve 1 su bardagi unu koyun ve karistirin
- Baska bir tabagin icinde kabartma tozunu ve limon suyunu koyun ve catal yardimi ile iyice karistirin (kabarcik kabarcik olacak)
- Sonra limon ve kabartma tozu karisimini diger kabinizin icine alin ve karistirin
- Gerektigi kadar un ilave edin ve hamurunuzu guzelce yogurun (yumusak bir hamur olmasi gerekiyor)
- Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin
- Sonra hamuru esit bir sekilde 12 parcaya ayirin ve bunlari 2 gruba bolun
- Ilk 6 parcayi kucuk bir sekilde acin
- Bunlari ust ustune koyun, yanliz aralarina nisasta serpistirin/koyun
- Merdane ile ust uste olan hamuru yuvarlak firin tepsisi buyuklugunde acin
- Bir tarafdan baslayarak rulo yapin
- Bir parmak kalinliginda kesin
- Kestiginiz parcalari yan yatirin ve eliniz ile biraz acin
- Arasina ic malzemenizden koyun ve kapatin
- Yagli kagit serili olan firin tepsinize dizin
- Ayni islemi diger 6 parca ilede yapin
- Firina vermeden once eritilmis olan margarini bir firca yardimi ile midyelerin uzerine surun
- Onceden isinmis 200 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
- Pisen midyeleri bi tepsiye/borcama alin
- Tatlilar sicak iken soguk olan serbeti hemen dokun ve cekmesi icin bekleyin
- Serbetini ceken tatlinizi servis tabaginiza alin ve isterseniz dekor icin ezilmis antepfistigi serpistirin
- Afiyet olsun !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten