Malzemeler:
- 200 gram bal kabagi
- 4-5 yemek kasigi su
- 170 gram oda isisinda margarin
- 200 gram toz seker
- 4 tane yumurta
- 100 gram buttermilch (Ayran - Karnemelk/botermelk)
- 1 cimdik tuz
- yarim tatli kasigi tarcin
- 180 gram un
- 75 gram kakao
- 1 tane kabartma tozu
Uzeri icin:
- 200 gram krema
- 1 tatli kasigi san apart yada 1 tane krema sertlestiricisi
- 200 gram mascarpone
- 50 gram pudra sekeri
- 1 tane vanilya sekeri
- yarim tatli kasigi tarcin
- kirmizi ve sari gida boyasi
Glasuru icin: (siz cikolata sosu kullanabilirsiniz)
- 100 gram bitter cikolata
- 1 yemek kasigi palmin
- 1-2 yemek kasigi krema
Yapilisi:
- 1. Once bal kabagini yikayin ve kup kup dograyin
- Suyu ve bal kabaklarini bir tencerenin icine alin
- Tencerenin agzi kapali, bal kabaklar haslanana kadar orta isida kaynatin
- Sogudukdan sonrada blenderdan gecirin
- 2. Margarini ve toz sekerini mixer ile cirpin
- Sonra yumurtalari ilave edin ve tekrardan cirpin
- Diger butun malzemeleri ve bal kabaginida hamura ekleyin ve kisaca cirpin
- Iki tane olan 20 cm lik capindaki kek kaliplarina kek harcini dokun
- Onceden isinmis 175 derecelik firinda 30-40 dakika kadar pisirin
- Pisen kekleri sogumari icin kenara alin
- 3. -Krema ile san apart"i (krema sertlestirici) cirpin ve buzdolabina kaldirin
- 4. Gida boyalari haric uzeri icin diger kalan butun malzemeleri iyice karisana kadar cirpin
- Sonra biraz kirmizi birazda sari gida boyasindan ilave edin
- Canli turuncu rengini elde edene kadar cirpin
- Sonra icine buzdolabindaki kremayi ekleyin ve spatula ile karistirin
- 5. Soguyan keki servis tabagina alin ve tabak batmamasi icin kenarlara yagli kagit koyun
- Kremanin 1/3 ni kekin arasina surun
- Uzerine ikinci keki kapatin ve krema ile keki guzelce kaplayin
- Sogumasi icin en az 1 saat buzdolabinda bekletin
6. Cikolatanin 2/3 unu ve palmini bermari usulu eritin (tabagin altindaki tabakda sicak su olacak) - Kalan 1/3 cikolatayi da ilave edin ve erimesi icin guzelce karistirin
- Biraz kremadan ilave edin, fakat akiskan olmasina dikkat dein!!
- Pastanin uzerine cikolata sosunu surun ve akiskanlikdan dolayi damla dekoru verebilirsin
- Afiyet olsun !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten