zondag 25 september 2011

Katmer Pogaca - Croissant broodje

Sizlere bu seferde katmer pogacanin tarifini yazacagim... Biz ailecek cok seviyoruz bu pogacayi, cok guzel oluyor gercekten. Biran once yapmanizi tavsiye ederim... Gelelim tarifimize...


Malzemeler:
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 2 cay kasigi seker
  • 1 tane yas maya (42gr.)
  • 3-3.5 su bardagi un
  • 1 tane yumurta beyazi (sarisi uzeri icin)
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 tatli kasigi sirke
  • 2 cay kasigi tuz
  • biraz un ve nisasta karisimi (bezeleri acmak icin)

Araya surmek icin:
  • 100 gram eritilmis margarin

Ic malzemeler:
  • 200 gram beyaz peynir
  • yarim demet maydanoz

Yapilisi:
  • Sut, seker ve mayayi bi kabda islatin
  • Ilegenin icine unu koyun ve havuz acin
  • Teker teker diger butun malzemeleri koyun - son olarakda kabin icindeki karisimi koyun
  • Hepsini guzelce karistirarak hamurunuzu yogurun
  • Hamurun mayalanmasi icin yarim saat bekletin
  • Ondan sonra hamuru 8 esit parcaya bolun ve bunlardan beze yapin
  • Bezeleri un ve nisasta karisimi ile tatli tabagi buyuklugunde acin
  • Bezelerin ustune tereyagi surun ve ust uste koyun (en usteki hamurda tereyagi olmiyacak)
  • Ardindan hamuru merdane yardimi ile tepsi buyuklugunde acin
  • Bunu 16 esit paracaya kesin
  • Kalin bolumune ic harcdan biraz koyun
  • Ve kalin tarafdan ince tarafina dogru sarin
  • Tepsiye dizilmis olan pogacalari yarim saat daha bekletin
  • Sonra yumurta sarisini surup, onceden isinmis firinda kizarana kadar pisirin
  • Afiyet olsun...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op verzoek van een kennis schrijf ik de vertaling van deze croissant broodje op... Ik hoop dat het smaakt ;)


Benodigdheden:
  • 1 glas lauwe melk
  • 2 theelepels suiker
  • 1 verse gist (42 gr.)
  • 3-3.5 glas meel (bloem)
  • 1 eiwit (eierdooier is voor om op te smeren)
  • 1 kleine glas zonnebloem olie
  • 2 theelepels azijn
  • 2 theelepels zout
  • mix van maizena en bloem (om de deeg uit te rollen)

Voor tussen in te smeren:
  • 100 gram gesmolten boter

Voor erin:
  • 200 gram feta kaas
  • beetje peterselie


Zo maakt u het klaar:
  • Melk, suiker en de gist doet u in een kleine kom
  • In een grotere kom voegt u de bloem in en maakt u tussen in een gaatje
  • Vervolgens voegt u een voor een alle benodigdheden erin en als laatst voegt u de mix in de kleine kom
  • Daarna zorgt u ervoor dat u een goede deeg ervan krijgt
  • Laat de deeg dan een half uur opkomen
  • Vervolgens pakt u 8 gelijke stukjes van de deeg
  • Die stukjes deeg rolt u uit met behulp van de mix van maizena en bloem (tot een grootte van een kleine bord)
  • Erop smeert u de gesmolten boter en legt u de 8 stukjes deeg boven elkaar op (op de laatste deeg smeert u geen boter op)
  • Daarna rolt u de deeg groter uit (zie foto)
  • Snijd daarna de deeg in 16 gelijke stukjes
  • Zet bij de grootste deel de feta kaas en peterselie
  • En rol het deeg tot het einde
  • Zet vervolgens de croissant broodjes in de bakplaat en laat het nog een half uur wachten
  • Daarna smeert u de eierdooier op de broodjes en bakt u ze bij de voorverwarmde oven
  • Eet smakelijk...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten