Herkezin simdiden bayramini kutluyorum !!! Sevdiklerinizle daha nice bayramlar gormeniz dilegiyle...
Malzemeler:
- 1 tane hazir baklavalik hamur (fotoda gordugunuz gibi)
- 75-100 gram eritilmis margarin
Arasi icin:
- kirilmis ceviz / findik / fistik / antep fistigi (hangisini arzu ederseniz)
Serbeti icin:
- 2.5 su bardagi seker
- 2.5 su bardagi su
- bi kac damla limon suyu
Yapilisi:
- Baklavalik hamuru buzlukdan cikarin ve erimesi icin bekleyin
- Erimis olan hamuru masaniza/tezgahiniza serin
- Uzerine biraz eritilmis margarinden serpistirin
- Isterseniz arasina arzunuza gore ceviz / findik / fistik / antep fistigi serpistirebilirsiniz
- Oklavaniza sarin - ve hamuru buzuklestirin (fotoda gordugunuz gibi)
- Esit parcalara kesin ve tepsiye dizin (tepsi yaglanmamis olacak)
- Hamurlar bitene kadar bu islemi tekrarla
- Sonra kalan margarini ve birazda sivi yag ekleyerek ocakta isitin
- Isinmis olan yagi buzuk tatlinin uzerine dokunuz
- Son olarakda onceden isinmis firininizda kizarana kadar pisirin
Serbeti dokmek icin:
- Serbetiniz ilik olacak (icine parmaginiz girecek sekilde olacak)
- Baklavanizda firindan 3-5 dakika kadar cikmis olacak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Hierbij op verzoek de vertaling van deze recept...
Benodigdheden:
- 1 pak deeg voor baklava (is te koop bij Turkse winkels - op de foto ziet u hoe het eruit ziet)
- 75 - 100 gram gesmolten boter
Er tussen in:
- Stukjes walnoten / hazelnoten / pinda's (naar eigen keus)
Voor suikerwater:
- 2.5 glazen suiker
- 2.5 glazen water
- halve citroensap
Zo maak je het klaar:
- Eerst haalt u de deeg uit de diepvries om het tot stand te laten komen
- De soepele deeg legt u op uw tafel
- Werp een paar druppels van de gesmolten boter erover heen
- Als u het wilt kunt u naar u wens walnoten/hazelnoten/pinda's erover heen werpen
- Rol het deeg dan aan de deegroller - en maak dan de deeg gebogen (zoals op de foto)
- Haal de deegroller er tussen uit - en snij de deeg in kleine stukjes
- Zet vervolgens de stukjes deeg in een bakoven (de onderkant moet met olie besmeert zijn)
- Doe deze stapjes bij elke deeg totdat het hele pakje op is
- Verwarm vervolgens de over gebeleven boter en een beetje olie in een pan
- Giet dan de opgewarmde olie over de stukjes deeg(baklava) heen
- Als laatst bakt u het in een voorverwarmde oven
Om de suiker water te gieten:
- De suiker water moet lauw zijn (zodat u gemakkelijk uw vinger in het suikerwater kunt doen)
- Nadat u de baklava uit de oven haalt moet u 3-5 minuten wachten en dan pas het suikerwater erover gieten
hallo
BeantwoordenVerwijderenwat heb je lekkere recepten
zou ik dit recept in het nederlands kunnen frijgen
heel veel dank
groetjes, Sarah
Hallo Sarah,
VerwijderenOp verzoek van jou, heb ik de recept in Nederlands vertaald. Sorry voor late reactie. Ik had de laatste tijden heel erg druk...
Ik hoop dat het allemaal naar je wens smaakt ;)
Groetjes,
Aygul