Ramazan ayinin nerdeyse sonuna gelmis olsakta sizlere Ramazan ayinin vazgecilmez olan tatlilarindan biri olan kadayif tatlisinin tarifini vermek istiyorum. Bizim evde bi turlu tutturamiyorduk kadayif tatlisinin kivamini en sonunda dun becerdim :))
Bizim cok hosumuza gitti, umarim sizlerde begenirsiniz...
Malzemeler:
- 500 gram kadayif
- 1 cay bardagi sivi yag
- 2 yemek kasigi eritilmis margarin/tereyagi
Serbeti icin:
- 4 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- 1 dilim limon
Arasi icin:
- kirilmis ceviz/ findik/ fistik
Yapilisi:
- Kadayiflari bir parmak araliklarda kesiniz
- Bi kabin icinde guzelce havalandirin (tel tel olsun)
- Uzerine eritilmis olan margarini ve sivi yagi dokun
- Tekrardan guzelce havalandirin (yagi iyicene yesin)
- Firin tepsinizi margarin ile yaglayin
- Kadayifin yarisini tepsinin uzerine serpin ve hafifden bastirin
- Sonra arzuya gore ceviz/findik/fistik serpistirin
- Kalan kadayiflarida serpin ve hafifden bastirin
- Sonra uzerine sigacak bi sekilde tepsi koyun
- Onun uzerinede 3-4 kiloluk agirliginda bisey koyun - bu sayede kadayif preslenmis olacak
- Kadayifin preslenmesi icin 10 dakika bekletin
- Bu arada serbetinizi kaynatin
- 10 dakika gectikden sonra kadayifinizin uzeri kizarana kadar pisirin
- Firindan kadayifi cikardikdan sonra 3-5 dakika bekletin
- Sonra ilik olan serbeti yavasca her yerine dokun (serbetin isisi parmaginizin girecegi derece olsun)
Not:
- Guzel preslenmis olan kadayif, pistikden sonra tepsiyi biraz salladinizda parcalanmadan biraz sallanir !!!
- Arzuya gore servis yapmadan once kadayif tatlisinin uzerine dondurma koyabilirsiniz...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten