Malzemeler:
- 1 su bardagi ilik sut
- 2 cay kasigi seker
- 1 tane yas maya (42gr.)
- 3-3.5 su bardagi un
- 1 tane yumurta beyazi (sarisi uzeri icin)
- 1 cay bardagi sivi yag
- 1 tatli kasigi sirke
- 2 cay kasigi tuz
- biraz un ve nisasta karisimi (bezeleri acmak icin)
Araya surmek icin:
- 100 gram eritilmis margarin
Ic malzemeler:
- 200 gram beyaz peynir
- yarim demet maydanoz
Yapilisi:
- Sut, seker ve mayayi bi kabda islatin
- Ilegenin icine unu koyun ve havuz acin
- Teker teker diger butun malzemeleri koyun - son olarakda kabin icindeki karisimi koyun
- Hepsini guzelce karistirarak hamurunuzu yogurun
- Hamurun mayalanmasi icin yarim saat bekletin
- Ondan sonra hamuru 8 esit parcaya bolun ve bunlardan beze yapin
- Bezeleri un ve nisasta karisimi ile tatli tabagi buyuklugunde acin
- Bezelerin ustune tereyagi surun ve ust uste koyun (en usteki hamurda tereyagi olmiyacak)
- Ardindan hamuru merdane yardimi ile tepsi buyuklugunde acin
- Bunu 16 esit paracaya kesin
- Kalin bolumune ic harcdan biraz koyun
- Ve kalin tarafdan ince tarafina dogru sarin
- Tepsiye dizilmis olan pogacalari yarim saat daha bekletin
- Sonra yumurta sarisini surup, onceden isinmis firinda kizarana kadar pisirin
- Afiyet olsun...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
- 1 glas lauwe melk
- 2 theelepels suiker
- 1 verse gist (42 gr.)
- 3-3.5 glas meel (bloem)
- 1 eiwit (eierdooier is voor om op te smeren)
- 1 kleine glas zonnebloem olie
- 2 theelepels azijn
- 2 theelepels zout
- mix van maizena en bloem (om de deeg uit te rollen)
Voor tussen in te smeren:
- 100 gram gesmolten boter
Voor erin:
- 200 gram feta kaas
- beetje peterselie
Zo maakt u het klaar:
- Melk, suiker en de gist doet u in een kleine kom
- In een grotere kom voegt u de bloem in en maakt u tussen in een gaatje
- Vervolgens voegt u een voor een alle benodigdheden erin en als laatst voegt u de mix in de kleine kom
- Daarna zorgt u ervoor dat u een goede deeg ervan krijgt
- Laat de deeg dan een half uur opkomen
- Vervolgens pakt u 8 gelijke stukjes van de deeg
- Die stukjes deeg rolt u uit met behulp van de mix van maizena en bloem (tot een grootte van een kleine bord)
- Erop smeert u de gesmolten boter en legt u de 8 stukjes deeg boven elkaar op (op de laatste deeg smeert u geen boter op)
- Daarna rolt u de deeg groter uit (zie foto)
- Snijd daarna de deeg in 16 gelijke stukjes
- Zet bij de grootste deel de feta kaas en peterselie
- En rol het deeg tot het einde
- Zet vervolgens de croissant broodjes in de bakplaat en laat het nog een half uur wachten
- Daarna smeert u de eierdooier op de broodjes en bakt u ze bij de voorverwarmde oven
- Eet smakelijk...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten