Malzemeler:
- 250 gram oda sicakliginda margarin
- 1 tane yumurta
- 1 cay bardagi sut
- 1 cay bardagi seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- aldigi kadar un (yaklasik 5-6 su bardagi)
Ic malzemeleri:
- 3-4 orta boy rendelenmis elma
- 3 corba kasigi seker
- 1 cay bardagi ceviz ici
- 1 cay kasigi tarcin (silme)
Yapilisi:
- Once elmalari, cevizi ve sekeri bi tavanin icine alin ve suyunu cekene kadar kavurun
- Son olarakda tarcini ilave edin
- Bi kabin icinde margarini, sekeri, sutu ve yumurtayi guzelce karistirin
- Ardindan vanilya sekerini, kabartma tozunu vede ununu ilave edin
- Kulak memesi kivaminda bi hamur elde etmis olun
- Hamuru 5 parcaya ayirin
- Her bir parcayi tatli tabagindan biraz buyuk acin ve 8 esit parcaya kesin
- Kalin tarafina ic malzemeden bi tatli kasigi kadar koyun ve sarin - sonra ay seklini verin
- Her peze icin ayni islemi yapin
- Uzerleri kizarana kadar onceden isinmis firinda pisirin
- Kurabiyeler sogudukdan sonra uzerine pudra sekeri serpin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten