Malzemeler:
- 3,5 su bardagi un
- 1/4 su bardagi ilik su
- 1 tane kuru maya
- 3/4 su bardagi ilik sut
- 2 yemek kasigi tereyagi/margarin
- 1 tane yumurta
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tutam seker
Sos malzemeleri:
- 2 yemek kasigi erimis tereyagi/margarin
- 3 yemek kasigi ince kiyilmis maydanoz
- 3 yemek kasigi ince kiyilmis taze sogan
- 2 dis rendelenmis sarimsak
- 2 tane yumurta
- beyaz peynir
Yapilisi:
- Ilk once bi tabakda maya, seker ve suyu kabartin
- Sonra bi ilegenin icine unu ve butun diger malzemeleri koyun ve guzelce yogurun.
- Uzerine strec folye ile kapatin
- 30-40 dakika kadar kabarmasini bekleyin
- Kabaran hamurunuzdan kucuk parcalar alin ve icine beyaz peynirden koyun - top gibi yapin
- Minik toplarinizi sosa bulayin
- Onceden margarin ile yaglanmis kek kalibinin icine koyun
- 45-50 dakika daha kabarmasi icin bekleyin (nerdeyse 2 katina cikacak)
- 200 derecelik firinda 30-35 dakika kadar pisirin
- Afiyet olsun...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten