Bugun sizlere sade olan pogcamin tarifini verecegim. Yapimi biraz zahmetli gibi gorunsede, son gorunumu guzel oldugu icin, ugrasmaya deger bence... Lafi fazla uzatmadan tarifi yazmak istiyorum.
Malzemeler:
- 2 su bardagi ilik sut
- 1 cay bardagi zeytin yagi
- 2 tane yumurta (1 tanesinin sarisini ayirin)
- 1 bucuk yemek kasigi seker
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tane instant kuru maya
- alabildigi kadar un (7-8 su bardagi)
Arasina surmek icin:
- 125 gram oda sicakliginda margarin
Yapilisi:
- Oncelikle butun malzemelerden yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
- Hamurun kabarmasi icin yaklasik 1 saat kadar bekletin
- Sonra hamurdan mandalina buyuklugu gibi pezeler alin
- Pezeleri merdane ile uzunlamasina acin
- Yarim cm araliklarla uzunlamasina kesin
- Uzerine elinizle margarinden surun
- Caprazlamasina sarin ve ic tarafa dogru dondurun/sarin
- Yagli kagit serili olan firin tepsinize pogcalari dizin ve kabarmasi icin biraz daha bekletin
- Son olarak uzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surun
- Onceden isinmis 200 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisirin
- Afiyet olsun !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten