Bugun sizlere `visne soslu kek`imin tarifini verecegim. Denemek icin yaptigim bu kek cok hosuma gitti. Onun icin hemen tarif defterimde yerini aldi :) Kakao ile visneyi ben zaten cok yakistiririm, bu tariflede gercekten guzel oluyor. Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
- 3 tane yumurta
- 2 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi sut
- 3 yemek kasigi kakao
- 250 gram eritilmis margarin
- 2 su bardagi un
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
Sosu icin:
- 1 konserve visne ve suyu (680 gram)
- 1 yemek kasigi dolusu nisasta
Yapilisi:
- Once yumurtalari ve sekeri guzelce kopuk kopuk olana kadar cirpin
- Icine sutu ilave edin ve kisa bir sekilde cirpin
- Ardindan kakao ilave edin ve iyice cirpin
- Sonra bu karisimdan 1 su bardagi ayirin
- Ardindan icine margarini ilave edin ve cirpin
- Son olarakda unu, kabartma tozunu ve vanilya sekerini ilave edip iyice cirpin (dusuk ayarda)
- Yagli kagit serili yada yaglanmis olan yuvarlak/kare kek kalibinizin icine kek karisiminizi dokun
- Onceden isinmis 170 derecelik firinda pisirin
- Kekiniz pisip cikdikdan sonra hemen uzerine ayirmis oldugunuz bardakdaki sosu dokun ve yayin
- Sogumasi icin bir kenarda bekletin
- Bu arada bir tencerenin icine konservedeki visneli suyu ve nisastayi koyun ve guzelce karistirin
- Orta atesde koyulasana kadar kaynatin
- Visne sosunuzu kekin uzerine dokun ve esit bir sekilde yayin
- Tumden sogumasi icin bir kenarda bekletin
- Afiyet olsun !!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten