donderdag 16 juni 2011

Elmali turta - Appel gebak

Iste sizlere cok lezzetli olan yeni bir tarif daha...
Bu tarifi yapali bi kac gun oldu, ama yazmaya bi turlu firsatim olmadi. Ilk defa yapmistim bu tarifi ve cokda guzel oldu. Misafirlerinize ve ailenize cok guzel bi elmali turta yedirmek isterseniz, bunu yapmanizi tavsiye ederim...

Malzemeler:
  • 250 gram yumusamis margarin
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • alabildigi kadar un

Ic malzemesi:
  • 6-7 adet orta boy elma
  • 1 cay bardagi toz seker
  • 1 cay kasigi tarcin
  • 1 su bardagi ceviz yada badem parcalari

Yapilisi:
  • Once elmalari rendeleyin ve sekerle birlikte suyunu cekene kadar kavurun
  • Kavrulan elmalara tarcin ve ceviz yada badem ekleyin ve guzelce karistirin - sogumasi icin bekletin
  • Hamur icin diger butun malzemeleri bi kabin icine alin ve yumusak bi hamur elde edene kadar yogurun
  • Hamurdan portakaldan biraz daha buyuk bi parca ayirin (fotoda gordugunuz gibi) ve folya ile sarip buzdolabinin dondurucu bolumune koyun
  • Firin tepsisini margarin ile yaglayin ve el yardimi ile kalan hamuru tepsiye guzelce yayin
  • Uzerine ic harcimizi esit bi sekilde yayin
  • Onun uzerinede dondurucudaki hamuru rendeleyin
  • Onceden isinmis firinda kizarana kadar pisirin
  • Sogudukdan sonra uzerine pudra sekeri serpin ve afiyet olsun...





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En een heerlijke recept voor jullie...
Deze recept heb ik een paar dagen geleden gemaakt, alleen ik had geen tijd om het hier te publiceren. Ik heb het voor het eerste keer gedaan, maar het is echt mooi geworden. Voor uw gasten of om voor u eigen familie is het echt een heerlijke recept om te doen, ik zou zeggen probeer het maar...

Benodigdheden:
  • 250 gram verzachte boter
  • 1 klein glas zonnebloemolie
  • 1 glas poedersuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • voldoende meel

Voor tussen in:
  • 6-7 stuks middelgroot appel
  • 1 klein glas suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 glas walnoot of amandelen stukjes

Zo maak je het klaar:
  • Allereerst rasp je de appels en samen met de suiker braad je het totdat de water verdwijnt
  • Nadat het gebraden is voeg je de kaneel en de walnoot of de amandelen toe en roer je het goed door elkaar - laat het daarna afkoelen
  • Voor de deeg voeg je alle benodigdheden in een kom en maak je een zachte deeg ervan 
  • Pak een stukje deeg ervan af (iets groter dan sinaasappel) (zie foto) en doe het in een vershoudfolie en zet het in de diepvries
  • Besmet de bakplaat met boter en verspreid de rest van de deeg in het bakplaat met behulp van je handen
  • Voeg er boven op de tussen benodigdheden, die u klaar gemaakt had
  • Rasp daar overheen de deeg die in de diepvries zit
  • Bak de gebak in een voorverwarmde oven
  • Nadat het appel gebak afgekoeld is kunt er overheen poedersuiker verspreiden en eet smakelijk...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten