zaterdag 28 mei 2011

Bademli kek - Amandelen cake

Bugun sizlere birde bademli kek tarifini verecegim... Cok lezzetli bi tariftir. Ne zaman bu keki yapsam, bi dilimden fazla yiyorum :)) tatliyi cok sevenler icin birebir ;)


Malzemeler:
Kek icin:
  • 2 tane krema (toplam 400 ml)  (slagroom/sahne)
  • 1 su bardagi toz seker
  • 2 bucuk su bardagi un
  • 1 tane kabartma tozu

Uzeri icin:
  • yarim paket margarin (125 gram)
  • yarim su bardagi seker
  • 4 yemek kasigi sut
  • 5 yemek kasigi dolusu bal
  • 200 gram badem

Yapilisi:
    • Once kekin butun malzemelerini guzelce karistirip onceden isinmis 160 derecelik firinda pisirin (cok kizarmasina gerek yok)
    • Bu arada uzeri icin, badem haric, butun malzemeleri bi tencerenin icine koyun ve isitin
    • Hepsi eriyince icine bademleri ilave edin ve iyice karistirip pisirin
    • Sonra pismis olan keki firindan cikarip uzerine bademli harci dokun ve esit bi sekilde yayin  
    • Ardindan tekrardan 200 derecelik firina verin
    • Uzeri guzelce kizardikdan sonra firindan cikarin
    • Soguyan bademli keki dilimleyip servis edebilirsiniz 
    • Afiyet olsun...





      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Vandaag schrijf ik aan jullie ook de recept van amandelen cake... Het is echt een heerlijke recept. Namelijk, wanneer ik deze cake maak, eet ik altijd veel :)) als je van zoetige cakes hou, is het echt voor jou ;)

      Benodigdheden:
      Voor de cake:
      • 2 stuks slagroom (totaal 400 ml)
      • 1 glas suiker
      • 2 halve glas meel
      • 1 zakje bakpoeder

      Voor bovenop:
      • halve pakje boter (125 gram)
      • halve glas suiker
      • 4 eetlepels melk
      • 5 volle eetlepels honing
      • 200 gram amandelen

      Zo maak je het klaar:
      • Meng eerst de benodigdheden voor de cake goed door en bak het in een voorverwarmde oven van 160 Celsius Graden
      • In tussen tijd doe je behalve de amandelen alle benodigdheden voor de bovenste laag in een pan en zet je aan de kook
      • Roer het goed door en voeg daarna de amandelen toe - laat het roerend koken
      • Haal daarna de gebakken cake uit de oven en voeg de bovenste laag die in de pan zit over de cake heen
      • Zet de cake weer in de oven van 200 Celsius Graden
      • Als de amandelen cake goed gebakken is, kun je het eruit halen
      • De afgekoelde amandelen cake kun je in stuks snijden en serveren - eet smakelijk...




        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten