dinsdag 2 september 2014

Kara erik keki

Merhabalar !!!
Yaz tatili bitti malesef ve biz gene monoton hayatimiza geri donduk...
Bi degisiklik olsun dedim ve tam zamaniyken bizim bahcedeki agaclardan kara erikleri toplayip kekini yaptim. Bizce cok guzel oldu. Tam zamaniyken sizlerde yapmaya ne dersiniz??
Ayrica bu kek Almanlarda meshurmus, Zwetschgenkuchen diyorlar, bayada yapilip yeniliyor. Sizlerinde denemesi icin gelelim tarifimize...

!!! Butun malzemeler oda isisinda olmasi lazim !!!

Malzemeler:
  • 1 tane yumurta
  • yarim yas maya
  • 40 gram toz seker
  • yarim tatli kasigi tuz
  • 300 gram un
  • 40 gram margarin
  • 100-150 ml sut

Arasi icin:
  • 1 kilo kara erik

Uzeri icin:
  • 150 gram un
  • 90 gram toz seker
  • 90 gram margarin
  • 1 tatli kasigi tarcin

Yapilisi:
  • Oncelikle maya, seker ve biraz sutu bi kabin icine alin ve guzelce karistirin
  • Sonra yumurta ve tuzu ekleyin ve karistirin
  • Ardindan unu ekleyin ve biraz karistirdikdan sonra margarini ekleyin 
  • Hamuru yaklasik 3-5 dakika kadar yogurun
  • Gerektiginde sut ilave edebilirsiniz
  • Hamurun kabarmasi icin en az yarim saat, uzeri kapali, bi kenarda bekletin 
  • Bu arada erikleri yikayin, kurulayin ve ortadan kesin
  • Arasindaki cekirdekleri cikarin ve bir tabaga alin
  • Uzeri icin olan butun malzemeleri bir kabin icine alin ve guzelce yogurun
  • Tek bi parca halinde olmayacak, parca parca olacak (fotodaki gibi)
  • Firin tepsinizin buyuklugunde yagli kagit kesin ve tezgaha koyun
  • Uzerine kabaran hamurunuzu koyun ve merdane ile tepsi buyuklugunde acin
  • Sonra yagli kagit ile birlikte hamurunuzu tepsinizin icine alin ve elinizle kenarlarini duzeltin
  • Hamurun tekrardan kabarmasi icin bi yarim saat kadar bekletin
  • Ardindan kestiginiz erikleri esit bi sekilde hamurun uzerine dizin
  • En uste uzeri icin hazirladiginiz karisimi serpistirin
  • Ve son olarak bi 10-15 dakika kadar bekletin
  • Onceden isinmis olan 180 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin
  • Afiyet olsun !!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten