dinsdag 21 oktober 2014

Elmali, badem ezmeli kek

Merhaba arkadaslar !!!

Keyifler yerindedir insAllah... Agzinizin tadida yerine gelmesi icin sizlere bugun "elmali, badem ezmeli kek"imin tarifini verecegim. Herzaman ayni keki yapmakdan skilanlara gelsin bu tarifim ;) Badem ezmeli aman guzel olmaz diye sakin dusunmeyin, kesinlikle bi deneyin! Neyse benden tarifi yazmasi, sizlerdende yapmasi olsun artik...

Malzemeler:
  • 250 gr. oda isisinda margarin
  • 200 gr. toz seker
  • 6 tane yumurta
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 cimdik tuz
  • 350 gr. un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane limon kabugu rendesi
  • gerekirse biraz sut
  • 200 gr. badem ezmesi (Marzipan/Marsepein)

Uzeri icin:
  • 2-3 tane elma
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • yarim limon suyu
  • 100 gr badem

Sosu icin:
  • 4 yemek kasigi pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi limon suyu
  • yarim tatli kasigi tarcin

Yapilisi:
  • Oncelikle elmalari yikayin ve bir tabagin icine kup kup dograyin (kabugunu soymadan)
  • Tabagin icine limon suyunu ve tarcini ilave edin ve guzelce karistirin
  • Bu tabagi kenara koyun 
  • Kekin hamuru icin bir kabin icinde margarini ve sekeri iyice cirpin (4-5 dakika)
  • Sonra yumurtalari ilave edin ve tekrardan cirpin (2-3 dakika)
  • Badem ezmesi haric diger butun malzemeleri ilave edin ve cok kisa karistirin
  • Eger harciniz cok koyu olursa icine biraz sut ilave edin (yumurtalarin buyuklugune gore degisebiliyor)
  • Son olarak elinizle badem ezmesinden parcalar koparin ve hamurun icine ilave edin ve tahta kasik ile hamura karistirin
  • Onceden sivi yag ile yagladiginiz kare/dikdortgen olan tepsinize/borcaminiza kek harcini dokun
  • Hazirlamis oldugunuz elmalari esit bir sekilde kekin uzerine yayin
  • Bunun uzerine bademleri serpistirin
  • Onceden isinmis 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
  • Bir tabagin icine sos icin olan malzemeleri koyun ve karistirin
  • Firindan cikan kekin uzerine bir kasik yardimi ile sosu gelisiguzel gezdirin
  • Kek sogudukdan sonra servis edebilirsiniz
  • Afiyet olsun !!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten