dinsdag 7 oktober 2014

Midye tatlisi

Herkeze merhaba !!!

Oncelikle herkezin kurban bayrami mubarek olsun!!! Daha nice bayramlar gormeniz dilegimle...
Benim bu seneki bayram tatlim `midye tatli`siydi. Farkli gorunumu ve yumusak tadi ile yiyenlerin begenisini kazandi. Bayramin son gunu olsada sizlerle bu tarifimi paylasacagim. Artik bayram icin yapamasanizda, baska zaman gelecek olan  misafirleriniz icin yaparsiniz...

Malzemeler: 
  • 1 tane yumurta 
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • 1 cay bardagi sut
  • 1 fiske tuz
  • aldigi kadar un (3 su bardagi)
  • 1 tane kabartma tozu
  • yarim limon suyu

Acmak icin/aralari icin:
  • nisasta

Ic harci:
  • 1 su bardagi ezilmis findik / ceviz / fistik

Uzeri icin:
  • 25 gram eritilmis margarin

Serbeti icin:
  • 3.5 su bardagi toz seker
  • 3.5 su bardagi su
  • limon suyu

Dekor icin:
  • ezilmis antepfistigi

Yapilisi:
  • Oncelikle serbetinizi kaynatin ve sogumaya birakin !!!
  • Bir kabin icine yumurtayi, sivi yagi, sutu, tuzu ve 1 su bardagi unu koyun ve karistirin
  • Baska bir tabagin icinde kabartma tozunu ve limon suyunu koyun ve catal yardimi ile iyice karistirin (kabarcik kabarcik olacak)
  • Sonra limon ve kabartma tozu karisimini diger kabinizin icine alin ve karistirin
  • Gerektigi kadar un ilave edin ve hamurunuzu guzelce yogurun (yumusak bir hamur olmasi gerekiyor)
  • Hamuru 20 dakika kadar dinlendirin
  • Sonra hamuru esit bir sekilde 12 parcaya ayirin ve bunlari 2 gruba bolun
  • Ilk 6 parcayi kucuk bir sekilde acin
  • Bunlari ust ustune koyun, yanliz aralarina nisasta serpistirin/koyun
  • Merdane ile ust uste olan hamuru yuvarlak firin tepsisi buyuklugunde acin
  • Bir tarafdan baslayarak rulo yapin
  • Bir parmak kalinliginda kesin
  • Kestiginiz parcalari yan yatirin ve eliniz ile biraz acin
  • Arasina ic malzemenizden koyun ve kapatin
  • Yagli kagit serili olan firin tepsinize dizin
  • Ayni islemi diger 6 parca ilede yapin
  • Firina vermeden once eritilmis olan margarini bir firca yardimi ile midyelerin uzerine surun
  • Onceden isinmis 200 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
  • Pisen midyeleri bi tepsiye/borcama alin
  • Tatlilar sicak iken soguk olan serbeti hemen dokun ve cekmesi icin bekleyin
  • Serbetini ceken tatlinizi servis tabaginiza alin ve isterseniz dekor icin ezilmis antepfistigi serpistirin
  • Afiyet olsun !!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten