dinsdag 6 januari 2015

Burma pogca

Merhabalar !!!

Bugun sizlere sade olan pogcamin tarifini verecegim. Yapimi biraz zahmetli gibi gorunsede, son gorunumu guzel oldugu icin, ugrasmaya deger bence... Lafi fazla uzatmadan tarifi yazmak istiyorum.

Malzemeler:
  • 2 su bardagi ilik sut
  • 1 cay bardagi zeytin yagi 
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarisini ayirin)
  • 1 bucuk yemek kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tane instant kuru maya
  • alabildigi kadar un (7-8 su bardagi)

Arasina surmek icin: 
  • 125 gram oda sicakliginda margarin

Yapilisi:
  • Oncelikle butun malzemelerden yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
  • Hamurun kabarmasi icin yaklasik 1 saat kadar bekletin
  • Sonra hamurdan mandalina buyuklugu gibi pezeler alin
  • Pezeleri merdane ile uzunlamasina acin
  • Yarim cm araliklarla uzunlamasina kesin
  • Uzerine elinizle margarinden surun
  • Caprazlamasina sarin ve ic tarafa dogru dondurun/sarin
  • Yagli kagit serili olan firin tepsinize pogcalari dizin ve kabarmasi icin biraz daha bekletin
  • Son olarak uzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surun
  • Onceden isinmis 200 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisirin
  • Afiyet olsun !!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten