donderdag 22 januari 2015

Visne soslu kek

Merhabalar !!!

Bugun sizlere `visne soslu kek`imin tarifini verecegim. Denemek icin yaptigim bu kek cok hosuma gitti. Onun icin hemen tarif defterimde yerini aldi :) Kakao ile visneyi ben zaten cok yakistiririm, bu tariflede gercekten guzel oluyor. Gelelim tarifimize...

Malzemeler:
  • 3 tane yumurta
  • 2 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi sut
  • 3 yemek kasigi kakao
  • 250 gram eritilmis margarin
  • 2 su bardagi un
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu

Sosu icin:
  • 1 konserve visne ve suyu (680 gram)
  • 1 yemek kasigi dolusu nisasta

Yapilisi:
  • Once yumurtalari ve sekeri guzelce kopuk kopuk olana kadar cirpin
  • Icine sutu ilave edin ve kisa bir sekilde cirpin
  • Ardindan kakao ilave edin ve iyice cirpin
  • Sonra bu karisimdan 1 su bardagi ayirin
  • Ardindan icine margarini ilave edin ve cirpin
  • Son olarakda unu, kabartma tozunu ve vanilya sekerini ilave edip iyice cirpin (dusuk ayarda)
  • Yagli kagit serili yada yaglanmis olan yuvarlak/kare kek kalibinizin icine kek karisiminizi dokun
  • Onceden isinmis 170 derecelik firinda pisirin
  • Kekiniz pisip cikdikdan sonra hemen uzerine ayirmis oldugunuz bardakdaki sosu dokun ve yayin
  • Sogumasi icin bir kenarda bekletin
  • Bu arada bir tencerenin icine konservedeki visneli suyu ve nisastayi koyun ve guzelce karistirin
  • Orta atesde koyulasana kadar kaynatin
  • Visne sosunuzu kekin uzerine dokun ve esit bir sekilde yayin
  • Tumden sogumasi icin bir kenarda bekletin
  • Afiyet olsun !!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten