dinsdag 17 mei 2011

Cilek receli - Aardbeienjam

Su anda tam cilek mevsimi. Onun icin bende taze gelen cileklerden recel yaptim. Sabah kahvaltilariniza bu ev yapimi recelide ekleyin, inanin pisman olmassiniz. Cok lezzetli oluyor... Biz su anda afiyetle yiyoruz :))

Malzemeler: (fotoda gorebilirsiniz)
  • 3 kutu cilek
  • 1 kilo recel sekeri

Yapilisi:
  • Cilekleri kucuk kucuk bi tencerenin icine dograyin
  • Onun uzerine 1 kilo recel sekerini dokun ve 1 gece bunu bekletin
  • Ertesi gun sabah cileklerin sulandigini goreceksiniz (fotoda goruldugu gibi)
  • Tencerenizi orta ateste ocaga koyun ve receli kaynamaya birakin - ara ara karistirin
  • Recel kaynamaya basladikdan sonra tam olarak 10-15 dakika daha iyice kaynatin ve altini kapatin (eger cilek parcalarini istemezseniz - blanderdan gecirin)
  • Sonrada dilediginiz kaplarin icine koyun 
  • Sogudukdan sonrada afiyetle yiyin...
Not: Buzdolabinda saklayin!!! 




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het is echt tijd voor aardbeien. Daarom heb ik van de aardbeien een jam gemaakt. Voeg bij jullie ontbijt ook de zelfgemaakt aardbeienjam toe, want het wordt echt heerlijk... Wij eten het nu dolgraag op bij de ontbijten :))

Benodigdheden: (zie foto)

  • 3 bakjes aardbeien
  • 1 kilo gelei suiker (van Gilse)

Zo maak je het klaar:
  • Snij eerst de aardbeien in kleine stukjes in een pan
  • Giet daaroverheen de 1 kilo gelei suiker - laat dit 1 nacht wachten
  • De volgende ochtend ziet u dat het waterig geworden is
  • Zet de pan aan de kook - tussendoor moet je het roeren
  • Als de jam kookt, moet je het nog 10-15 minuten goed laten koken - daarna het pan van de vuur halen (als u de stukjes aardbeien niet wilt, kunt u de blender gebruiken)
  • Giet het daarna op eigen voorraaddozen etc.
  • Als het koud is kunt u genieten van de lekkere aardbeienjam...
 Notitie: Behoud het in de koelkast !!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten