zaterdag 28 mei 2011

Pratik borek - Makkelijke ''borek''

Cok kolay olan bi borek tarifi yaziyorum size. Hemde baklavalik hamurdan yapiliyor... Olurmu oyle sey demeyin, inanin cok lezzetli bi borek oluyor. Bende ilk denedigimde kesin tadi cok guzel olmaz diyordum ama yanildim harika oluyor... Hele bide cayin yaninda cok guzel oluyor... Bence hemen deneyin ;))

Malzemeler:
  • 1 tane hazir baklavalik hamur (Turk bakkallarinda bulabilirsiniz)
  • 2 kalip beyaz peynir (ufalanmis yada rendelenmis)
  • istege gore maydanoz

Harci icin:
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 2-3 yemek kasigi yogurt
  • 3/4 su bardagi sivi yag
  • 1 bucuk su bardagi sut
Uzeri icin:
  • corek otu ve/veya susam


Yapilisi:
  • Once baklavalik hamurunuzu tezgahiniza serin ve uzerine firca yardimi ile biraz harcdan serptirin
  • Hamurun ucuna biraz beyaz peynir ve isterseniz maydanoz koyun
  • Hemen o uc kapanacak sekilde rulo yapin (fotodaki gibi)
  • Hamurun diger bosta kalan kismini buzuklestirip yanina dogru yaklastirin
  • Firin tepsinize yuvarlak donecek sekilde hamurlari yerlestirin
  • En son uzerine kalan harcinizi dokun ve isterseniz uzerine susam ve/veya corek otu serpistirin
  • Onceden isinmis firinda pisirin (200-220 derece)
  • Soguyan boregi kesip servis edebilirsiniz
  • Afiyet olsun !!!





 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En nu een recept die makkelijk is. Het wordt zelfs gemaakt van ''baklava'''deeg... Zeg niet dat het niet kan, want het wordt een heerlijke ''borek''. Ik dacht ook toen ik het voor het eerste keer probeerde, dat het niks zal worden. Maar het wordt echt heerlijk... En met een thee erbij, is het prima... Ik zou zeggen probeer het snel ;))

Benodigdheden:
  • 1 pak ''baklava'' deeg (u kunt het in een Turkse winkel vinden)
  • 2 stuks feta kaas (verkruimeld of geraspt)
  • op eigen verzoek peterselie

Om te smeren (mengsel):
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 2 glazen melk

Zo maak je het klaar:
  • Laat eerst de ''baklava'' deeg ontdooien die van de diepvriezen komt
  • Vouw daarna de deeg open en smeer van het mengsel een beetje erover heen
  • Leg aan de ene zijde de feta kaas en op eigen verzoek de peterselie toe
  • Rol de deeg totdat de feta kaas in de rol zit (zie foto)
  • De gedeelte die je gerold heb, leg je aan de rand van een bakplaat die gesmeerd is met olie
  • De gedeelte van de deeg die leeg is, vouw je naar de kant toe (zie foto) 
  • Zo maak je de bakplaat in een ronde vorm helemaal vol
  • Als laatst smeer je de rest van de mengsel over de ''borek''
  • Laat het in een voorverwarmde oven bakken (van 200-220 Celsius Graden)
  • Nadat het afgekoeld is, kunt u het in stukjes snijden en smakelijk eten...

Notitie:
  • Als u het wilt, kunt u ook niegallazaad of sesaamzaad erover heen doen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten