vrijdag 6 mei 2011

''Speculaasli'' tatli - Toetje met Speculaas

Bugun hidirellez oldugu icin mahallecek bunu kutladik. Herkez kendince biseyler yapti ve hepbirlikte afiyetle yedik... Tatlida benden olsun diye bende speculaasli sutlu tatlimi yaptim...
Ama Turkiye'de speculaas varmi bilmiyorum... Umarim vardir, cunku cok lezzetli oluyor :)

Malzemeler:
  • 1 litreden 1 cay bardagi az sut
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kasigi margarin
  • 1 tane vanilya seker
  • 1 paket ''speculaas''

Yapilisi:
  • ''Speculaas'' haric butun malzemeleri bi tencerenin icine koyun ve guzelce karistirin
  • Orta ateste yavasca pisirin - muhallebeyi karistirip durmaniz lazim yoksa dibi tutabilir
  • Muhallebi kivamina gelince ocaktan alabilirsiniz (goz goz kabarciklar oldugunda ocagi kapatabilirsiniz)
  • Bi cam kabin icine once bi sira ''speculaas''lari dizin
  • Bunun uzerine ocaktan yeni inmis ve sicak olan muhallebiyi uzeren dokun
  • Bunu uc sira halinde tekrarlayin
  • Sonrada sogumaya birakin
  • Soguyan tatlinizin uzerine tarcin serpin
  • Sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandaag heeft iedereen van onze buren thuis wat klaar gemaakt. En daarna hebben we het gezamenlijk opgegeten. Omdat iedereen wat deed, heb ik mijn toetje met speculaas gedaan. Alles was heerlijk...

Benodigdheden:
  • 1 liter min 1 klein glas melk
  • 1 glas suiker
  • 1 glas bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 pak speculaas


Zo maak je het klaar:
  • Behalve de speculaas zet je alle benodigdheden in een pan en roer het goed door elkaar
  • Zet de pan op een matig vuur en kook rustig de toetje - altijd roeren, anders wordt het niet goed
  • Als de toetje net als een ''pudding'' wordt kun je de pan van de vuur halen (als u bubbeltjes ziet kunt u het vuur uitzetten)
  • Zet de speculaas een voor een in een schaaltje
  • Leg er bovenop de warme ''pudding'' en daarop weer de speculaas
  • Herhaal dit totdat je 3 rijen hebt
  • Leg het aan de kant om te laten afkoelen
  • Als het afgekoeld is kunt u eroverheen kaneel strooien
  • Snij het als laats in stukjes en u kunt ervan genieten...



    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten