zondag 15 mei 2011

Karniyarik pogaca - Broodje feta

Sizlere ne zamandir bi tarif yazamadim. Gormus oldugunuz gibi gectigimiz hafta hep pasta yapmakla mesguldum. Kisa bi sure pasta maratonuma ara vermisken hemen sizlere bi tarif yazayim dedim. Oncelikle sizlere ozel istenmis olan karniyarik pogaca tarifini yazacagim. Bu cok lezzetli bi tariftir, denemenizi tavsiye ederim. Yengem cok yapar bu tarifi, bende ondan aldim. Gecenlerde bi yaptim harikaydi :))

Malzemeler:
  • 3 su bardagi ilik sut
  • 200 gram krema (slagroom)
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 2 yumurta aki (sarisini uzeri icin ayir)
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 4 yemek kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • yaklasik 1.5 kilo un

Ic malzemesi:
  • beyaz peynir (tam hesaplamadim ama 2 kalip gerekiyor sanirim)
  • istege gore maydanoz

Yapilisi:
  • Oncelikle sutu ve kremayi ilitin
  • Unun 1 kilosunu bi kabin icine bosaltin ve ortasindan bi cukur acin
  • Bu cukurun icine diger butun malzemeleri koyun ve guzelce karistirin
  • Ardindan sutle krema karisimini ilave edin ve hamuru tamamen yogurun
  • Yumusak bir hamur elde etmeniz lazim - onun icin kalan yarim kilo unu yavas yavas ilave ederek yogurun
  • Hamurun kabarmasi icin en az 1 saat bekletin
  • Kabaran hamurdan pezeler alin ve el ile yuvarlak bi sekilde acin
  • Iki kenarindan bi bicak ile kesin (fotoda goruldugu gibi)
  • Araya peyniri (maydanozu) koyun
  • Sonra fotoda gordugunuz sekile kapatin
  • Pogacanin uzerine yumurtanin sarisini surun - istege gore corek otuda serpebilirsiniz
  • Ve onceden isinmis 200 derecelik firininizda pisirin
  • Afiyet olsun !!!





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Al een tijdje kon ik aan jullie geen recepten schrijven. Zoals jullie het zagen, was ik vorige week helemaal bezig met het bakken en maken van taarten. Omdat ik een poosje klaar ben met het bakken van taarten, dacht ik om gelijk een recept te schrijven. Eerst wil ik aan jullie een recept schrijven die op verzoek is van een kennis. Het is echt een heerlijke broodje feta. Ik zou zeggen probeer het maar. Normaal maakt mijn schoonzus deze recept best wel vaak. Ik heb het ook van haar. Vorige weken heb ik het een keer gedaan en het was heerlijk :))

Benodigdheden:
  • 3 glazen lauwe melk
  • 200 gr. slagroom
  • 1 glas zonnebloem olie
  • 2 eiwitten (eierendooiers apart leggen om te smeren op het broodje)
  • 1 verse gist 
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel zout
  • ongeveer 1.5 kilo bloem (meel)

Voor erin: 
  • feta kaas
  • op eigen verzoek peterselie

Zo maak je het klaar:
  • Allereerst maak je de melk en de slagroom lauw
  • Zet in een kom 1 kilo bloem en maak een gaatje (zie foto)
  • Zet daarin alle benodigdheden en meng het goed
  • Voeg daarna de lauwe melk en de slagroom toe en maak de deeg klaar
  • Het moet niet zo harde deeg zijn - voeg daarom de halve kilo bloem langzaam toe
  • Laat de deeg minimaal 1 uur wachten totdat het opkomt
  • Maak daarna van de deeg kleine bolletjes (zie foto)
  • Druk het in de vorm van een cirkel het bolletje plat
  • Snij met behulp van een mes de deeg van allebeide zeiden (zie foto)
  • Zet de feta kaas (peterselie) er tussen in en maak het dicht volgens de foto's
  • Smeer daarna de eierendooiers erop en als je het wilt kun je een beetje niegallazaaad erop doen
  • Bak het daarna in een voorverwarmde oven van 200 Celsius graden
  • Eet smakelijk !!!
  •  



2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Halloo,

      Mijn excuses voor de late reactie en ik heb per ongeluk uw reactie verwijderd. Kunt u er misschien nogmaal reageren?
      groetjes...

      Verwijderen