zaterdag 23 april 2011

Lahmacun - Turkse pizza

Lahmacun tarifini bi zaman yapmadikmi, evdeki herkez ''bi lahmacun olsada yesek'' der :) Cok lezzetli bi tariftir. Hele yaparken yemesini ben cok seviyorum. Cunku o zaman lahmacunlar dahada bi kitir oluyor ve bende onu cok seviyorum. Onun icin ne zaman lahmacun yapsak, ben sofraya oturmadan doymus oluyorum :))
Sira geldi lezzetli lahmacunun tarifini vermeye...

Malzemeler:

  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya
  • 1 yemek kasigi toz seker
  • 1 yemek kasigi tuz
  • 1/2 cay bardagi sivi yag 
  • 1 su bardagi ilik sut
  • 1,5 su bardagi ilik su

Uzeri icin:

  • 1/2 kilo kiyma
  • 2 tane orta boy sogan (ince ince dogranmis olacak - yada blenderdan gecirin)
  • 3 tane domates veya domates konservesi
  • 1/2 yemek kasigi salca
  • biraz maydanoz 
  • 1 cay bardagi siviyag
  • biraz tuz
  • 1-2 cay kasigi karabiber
  • 1 yemek kasigi toz biber (al biber)
  • (istege gore pul biber)
  • (istege gore biraz kirmizi dolmalik biber)

Yapilisi:

  • Once 6 su bardagi un ile malzemelerden guzelce bi hamur yogur - eger civik olursa azar azar un ilave et. Sonra kabarmasi icin hamuru beklet
  • Bu arada uzeri icin olan malzemeleri bi kabin icinde guzelce karistir
  • Hamur kabardikdan sonra kucuk kucuk pezeler al (isterseniz biraz buyuk alip buyukde yapabilirsiniz)
  • Biraz un yardimi ile pezeleri yuvarlak yada oval bi sekilde ac
  • Bi kasik yardimi ile hazirlamis oldugumuz ust malzemeyi ustune guzelce esit bi sekilde yay
  • Ardindanda lahmacun makinesinde pisir - eger o yoksa pizzapan'da da olabilir
  • Vee pisen lahmacunlari afiyetle yiyebilirsiniz ;)






----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Als we een tijd de Turkse pizza niet maken, zegt iedereen bij ons thuis ''was er maar vandaag Turkse pizza'' :)) Het is een heerlijk recept. Ik hou heel erg van om de Turkse pizza's tijdens het bakken te eten. Dan zijn ze meer knapperig en dat vind ik heel erg lekker. Omdat ik bij het klaar maken al vol eet, zit ik in de avond nooit aan de tafel :))
En nu is het tijd om de recept te schrijven...

Benodigdheden:

  • 1 kg bloem
  • 1 stuks verse gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zout
  • half klein glaasje olie
  • 1 glas lauwe melk
  • 1,5 glas lauwe water

Voor bovenste laag:

  • 1/2 kg gemalen rundvlees
  • 2 stuks uien (in kleine stuks snijden - of door de blender halen)
  • 3 stuks tomaat of 1 tomaten uit blik
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • beetje peterselie
  • 1 klein glas olie
  • beetje zout
  • 1-2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • (op eigen verzoek beetje grove peper)
  • (op eigen verzoek in kleine stukjes rode paprika)

Zo maak je het klaar:

  • Kneed eerst van 6 glazen meel en de rest van de benodigdheden de deeg. Als het meel weinig komt, voeg je langzaam wat meel toe. Wacht daarna tot dat het opkomt
  • Zet in een kom al het benodigdheden voor het bovenste laag en meng het goed
  • Nadat de deeg heeft opgekomen, maak je kleine ''balletjes'' ervan
  • Met behulp van een beetje bloem, rol je de deeg uit tot een ronde of een ovale vorm
  • Daarna smeer je met behulp van een eetlepel de bovenste laag
  • Vervolgens bak je de Turkse pizza in een pizza pan
  • En de gebakken Turkse pizza's kunt u lekker eten...





    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten