dinsdag 19 april 2011

Simit kurabiye - Simit koek

Slm arkadaslar,

Size ilk olarak bi kurabiye tarifi verecegim. Babam bu simit kurabiyesini cok seviyor, onun icinde herzaman yapariz bu tarifi. Cokda lezzetli olur, bizde yiyenlerde bayilirlar. Yeni bi tarif degildir, annemden kalmadir yillardir yapariz bunu, ve hic de bikmadik yemesinden :)) iste size simit kurabiyesinin tarifi...

Malzemeler:
  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi toz seker
  • 250 gram margarin (eritilmis)
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 kilo un (biraz eksik olabilir)

Uzeri icin:
  • 2 tane yumarta sarisi
  • 1 tane yumurta aki (beyazi)
  • susam

Yapilisi:

  • Un haric butun malzemeleri bi kabin icine koyun ve onlari guzelce karistirin
  • Ardindan azar azar unu ekleyerek guzelce yogurun (cokda sert olmayan bir hamur elde edin)
  • Hamurdan bi parca koparin ve bunu rulo yapin (serce parmak kalinliginda olacak)
  • Sonra rulonun iki ucunu birlestirin (simit seklinde olacak)
  • Simiti yumarta karisimina batirin
  • Ardindan susama batirin - ve yagli kagit serili olan tepsiye dizin
  • Yaklasik 200 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
  • Sogudukdan sonra afiyetle yiyebilirsiniz....

NOT: istege gore malzemelerin arasina 1 cay kasigi mahlep ilave edebilirsiniz (farkli bi tad olmasi icin) 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo allemaal,

Mijn eerste recept wordt van een koek. Mijn vader houd heel erg veel van deze ''simit'' koek. Daarom maken wij deze koek thuis veel. Het wordt een heerlijke koekje, mensen die naar ons komen en eten vinden het ook heel erg lekker. Het is geen nieuwe recept, al jaren lang doet mijn moeder het en we vinden het nog steeds heerlijk :)) Hierbij de recept van ''simit'' koek...

Benodigdheden:
  • 1 glas melk
  • 1 glas zonnebloem olie
  • 1 glas suiker
  • 250 gram boter (gesmolten)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 kilo bloem (er kan wat overblijven)

Voor bovenop:
  • 2 eierendooiers
  • 1 eieren wit
  • sesamzaad


Zo maak je het klaar:

  • Behalve de bloem, doe je al de benodigdheden in een kom en meng je het goed
  • Daarna voeg je langzaam de bloem en zorg je ervoor dat je een niet te harde deeg krijgt
  • Vervolgens pak je van de deeg een stukje en maak je een rol (de dikte moet net als je vinger zijn)
  • De twee einden van de rol breng je bij elkaar - het wordt een ronde vorm
  • Daarna dep je het in de eierdooier
  • En vervolgens in de sesamzaad - en zet je ze netjes in de bakvorm
  • Als laatst bak je de koekjes in een fornuis van ongeveer 200 Celsius Graden
  • Nadat ze afgekoeld zijn, kun je ze heerlijk opeten...

Als je het wilt, kun je bij de benodigdheden ook nog 1 theelepel ''mahlep'' toevoegen (voor een andere smaak)



3 opmerkingen:

  1. Betse Aygul ,
    Dit lijkt me heerlijk en ik wil het graag gaan bakken.
    Wat bedoel je met 1 stuk bakpoeder ??
    Een zakje bakpoeder?
    Alvast bedankt ..Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Hanneke,
    De smaak is echt heerlijk ;)
    Je moet het eens proberen..
    Ja ik bedoel 1 zakje bakpoeder... Ik zal het gelijk verbeteren. Bedankt voor je reactie...
    Groetjes, Aygul

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Aygul,
    Hoelang bak je de koekjes op 200graden?
    groetjes,
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen